Kommande konserter

Musica Vitae med "Fanny och Felix"

Torsdag 1 februari 2018 kl 19.00 på Laholms Teater

 

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer. Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, storslaget och färgsprakande dramatiskt. Med konstnärlige ledaren Malin Broman i spetsen presenterar ensemblen okonventionella musikaliska kombinationer.

 

Musica Vitae framträder på små och stora scener i Sverige och utomlands. Internationellt har orkestern välkomnats varmt i bland annat Kina, USA, Grekland, Schweiz, Tyskland och Spanien. Musica Vitae har sitt säte i Växjö och är en del av Musik i Syd.

 

Musik av Fanny och Felix Mendelssohn samt tonsättare i deras närhet i 1800-talets Berlin. Det fanns en tid när kvinnors komponerande var en synd. Vi berättar historien om Fanny och Felix Mendelssohn och deras starka syskonkärlek. Fanny fick trots sin exceptionella talang få tillfällen att publicera sin musik, och då endast i sin brors namn. Medverkar gör även Malin Broman, violin och konstnärlig ledare och Stina Ekblad, berättare (under förutsättning att hon får tjänstledigt från Dramaten).

Olle Persson & Mats Jansson med "Regnet och kärleken"

Måndag 19 mars kl 19.00 i Osbecksgymnasiets aula

 

En poetisk fantasi om regnet och kärleken. Sånger av Ned Rorem, Tor Aulin, Lille Bror Söderlundh, Jean Sibelius, Wilhelm Peterson-Berger och Edvard Grieg. Olle Persson, baryton och Mats Jansson, piano.

 

Olle Persson studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har förutom diplomexamen i solosång även musiklärar- och sångpedagogexamen. Olle tillhör sedan många år de mest efterfrågade och engagerade svenska sångsolisterna i sin genre. Med en ovanligt bred repertoar har han framträtt på de flesta betydande scener i Norden. Därtill har han mycket ofta engagerats för uruppföranden och nyare repertoar. Olle Persson spelar också fiol och uppträder med folkmusik.

 

Pianisten Mats Jansson är lektor vid Musikhögskolan vid Örebro universitet och har en omfattande konsertverksamhet som solist, kammarmusiker, ackompanjatör och orkestermusiker runt om i Sverige, övriga Europa samt i USA och Japan. Mats är även konstnärlig ledare för Siljansnäs Kammarmusikfestival.