Kommande konserter

Ung & Lovande 2017:

Ung & Lovande 2017:

Holmander & Irina Serotyuk - "Concert fantastique"

 

Vinnare av 2017 års final i Västerås av Ung & Lovande blev Duo Magnus & Irina – Magnus Holmander, klarinett och Irina Serotyuk, ackordeon. Magnus Holmander (f. 1993) studerar på Kungliga Musikhögskolan, tidigare för Hermann Stéfansson och Martin Fröst, nu för Emil Jonason. Irina Serotyuk (f. 1988) har tidigare studerat i Odessa och Warszawa och studerar nu i Stockholm för Anita Agnas på Kungliga Musikhögskolan.

 

Magnus och Irina bildade sin duo när de gjorde sina första år på masterutbildningen och har redan skaffat sig en helt egen repertoar, mycket tack vare att Irina själv arrangerar musik för duon. Deras repertoar sträcker sig ända från barocken till nutida konstmusik. De strävar efter att få fram mer kammarmusik som är originalskriven för ackordeon och inför Ung & Lovande-turnén skriver tonsättarna Andrea Tarrodi och Artem Nyzhnyk verk för duon.

 

Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld.

Juryns motivering, Ung & Lovande 2

Ung & Lovande är en tävling för kammarmusikensembler som arrangeras vartannat år av Kammarmusikförbundet i samarbete med Musik i Syd och Västmanlandsmusiken. I priset ingår en nationell turné och på denna kommer de till Laholm.

 

Tid: 15 oktober, kl 19.00

Plats: Black Box Osbeck, Campus Laholm

 

.Harmonisk Verkstad - "Från Böhmens Ängar och Lunder"

Verken i detta romantiska program har gemensamt både besättning (stråkkvartett plus kontrabas) och epok då de kom till, men även de skiftningar mellan ljus och melankoli, innerlighet och livsglädje som präglar det Böhmiska temperamentet. I programmet spelas musik av Josef Suk och Antonin Dvorak.

 

Kvintetten består av erfarna och lyhörda musiker som funnit varandra genom den tidiga musiken och regelbundet samarbetar med Nordens och Europas ledande ensembler inom området.

 

Harmonisk Verkstad består av:

 

Kanerva Juutilainen & Johanna Andersson, violin

Rastko Roknic, viola

Judith-Maria Blomsterberg, cello

Mattias Frostenson, kontrabas

 

Genom att verken framförs på tidstrogna instrument och med ett för epoken idiomatiskt spelsätt återfår musiken sin naturliga klangfärg och dynamik. Det är för första gången i modern tid som senromantisk kammarmusik framförs tidstrogna instrument i Skandinavien.

 

Tid: 20 november, kl 19.00

Plats: Laholms Teater.

Konserter våren 2019

Minentti Quartett - Temperamentsfull stråkkvartett från musikens vagga Österrike

Tid: 6 februari, kl 19.00

Plats: Laholms Teater

 

 

 

 

Daniel Röhn & Bengt Forsberg . Den virtuosa violinen

Tid: 6 mars, kl 19.00

Plats: Aulan Osbeck. Campus Laholm