Höstkonserter

 

Eric Ericsons kammarkör - Sven-David Sandström 75 år

Söndag 1 okt 2017 kl 18.00 Martin Luthers Kyrka, Halmstad

 

Eric Ericsons kammarkör uppmärksammar att Sven-David Sandström fyller 75 år 2017. De blickar både bakåt och framåt genom att framföra verk av tonsättare han inspirerats av samt verk av elever till honom.

Eric Ericsons Kammarkör grundades 1945 av Eric Ericson, och har sedan dess varit en av vårt lands mest betydelsefulla och uppskattade körer. Genom Eric Ericsons rika musikaliska gärning har kören blivit något av en idealensemble och som sådan hett eftertraktad, både i Sverige och utomlands. Repertoaren har genom åren varit mycket bred: från den älskade svenska körlyriken till uppfordrande avantgarde, via jazz och barockmusik. Under ledning av den nuvarande chefdirigenten Fredrik Malmberg går nu kören in i framtiden med målet att förvalta och utveckla arvet efter Eric Ericson.

 

En passion för ovanlig repertoar, kombinerad med kunskap och känsla för skiftande epoker och stilar, har blivit ett signum för den svenske dirigenten Fredrik Malmberg. Hans verksamhet omfattar såväl kör som orkesterrepertoar, och han har samarbetat med ensembler som DR VokalEnsemblet, Svenska Radiokören, Concerto Copenhagen, Sveriges Radios Symfoniorkester och Mariinskyteaterns orkester.

 

 

 

Konserten är ett samarrangemang med Martin Luthers kyrka i Halmstads församling, Halmstads Kammarmusikförening och Laholms Konsertförening. Vi har garanterat åtminstone 60 biljetter och dessa reserveras i första hand för medlemmar i Laholms Konsertförening. Buss avgår från busstorget i Laholm kl 16.15 och Maxi Mellbystrand 16.35. Åter Laholm efter konsertens slut. Du bokar en plats genom att sätta in 150 kr på vårt bankgiro 5112-0616 eller Swish: 1232242261. Kan endast bokas på detta sätt eftersom vi får biljetterna via Martin Luthers kyrka. Biljetterna utdelas på bussen.

 

 

Scania Consort med "From Sweden with Bach"

Torsdag 19 oktober 2017 kl 19.00 på Laholms Teater

 

Scania Consort är Skånes egen ensemble för tidig musik och utgörs av några av Nordens främsta barockmusiker. Musikerna är lika hemma på ett stort internationellt konsert- eller operahus som på en liten intim kammarmusikscen. Med makalöst samspel och exceptionell scennärvaro ges alltid publiken oförglömliga musikupplevelser!

 

 

Sopranen Maria Keohane, från Smedjebacken i Dalarna, har framträtt i Skandinavien, Europa, USA, Libanon, Japan och Nya Zeeland och gästat framstående orkestrar som European Union Baroque Orchestra och Philharmonia Baroque Orchestra. Gamla koraler från Marias hemtrakter Dalarna blandas med de vackraste ariorna för sopran, violin och basso continuo.

 

Violinisten Fredrik From, konsertmästare även i Concerto Copenhagen och Göteborg Baroque, framträder regelbundet med ensembler som Les Ambassadeurs och Drottningholms teaterorkester. Fredrik har turnerat i USA, Japan, Australien, Brasilien och större delen av Europa. Han kommer ursprungligen från Hässleholm men titulerar sig nuförtiden Malmöbo.

Violinisten Hannah Tibell, flyttade efter 10 år i London tillbaka till Malmö där hon har en framträdande roll i Öresunds-regionens musikliv. Hannah är medlem av såväl Höör Barock som Concerto Copenhagen och spelar på en äkta Amati-violin.

 

Cellisten Judith-Maria Blomsterberg, ursprungligen från Hamburg, Tyskland, bosatte sig efter studier i Lübeck och Den Haag i skånska Eslöv. Judith-Maria syns även med barock-orkestrar som Aurora Ensemble och Holland Baroque Society.

 

Lutenisten Fredrik Bock, hallänningen som blev skåning, är även medlem i bland annat Concerto Copenhagen och norska Barokksolistene. Fredrik har specialiserat sig på instrumentet barockgitarr och 2014 utgavs hans soloskiva ”Music for a Queen”, med musik av Michelangelo Bartolotti.