Arkiv

8 april 2017

Laila Biali - Internationell jazzstjärna


Den prisbelönta kanadensiska pianisten och sångerskan, Laila Biali, har uppträtt på North Sea Jazz Festival, Tokyo Cotton Club, och Carnegie Hall. Hon har turnerat med Grammy Award vinnare som Chris Botti, Paula Cole och Suzanne Vega och Sting.

 

Laila blandar jazz och pop på ett lättsamt och unikt sätt och live ackompanjeras hon av fantastiska musiker.


Här ett smakprov: https://www.youtube.com/watch?v=6YjXntZyjAE

 

Laila Bialis Hemsida

18 oktober 2016

Emil Jonason & Peter Friis Johansson


Worst of Emil  and Peter


Klarinettisten Emil Jonason och pianisten Peter Friis Johansson är två unika solister som tillsammans vill utmana konventionerna och kickstarta en ny musikalisk era. Worst of Emil & Peter är en ny typ av konsert med två av Sveriges mest framgångsrika klassiska musiker.

Emil Jonason blev känd över hela världen när han framträdde som solist 2012 vid Nobelprisceremonin i Stockholms konserthus. Peter Friis Johansson har varit en återkommande solist i Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester. De är entreprenörer och experimentalister, Rising Stars och Artists in Residence.

Ett smakprov från föreställningen


27 april 2017 


Mästarmötet med Göran Söllscher & Mats Bergström

blev en succé!

Teatersalongen var i stort sett full när två av våra mest folkkära och uppskattade gitarrister – Göran Söllscher och Mats Bergström – strålade samman på Laholms Teater för första gången på över tjugo år i ett mästerligt möte!

Stående ovationer efter föreställninnge!

.

1 februari 2018 på Laholms Teater

Musica Vitae med "Fanny och Felix"


 


Musik av Fanny och Felix Mendelssohn samt tonsättare i deras närhet i 1800-talets Berlin. Det fanns en tid när kvinnors komponerande var en synd. Vi berättar historien om Fanny och Felix Mendelssohn och deras starka syskonkärlek. Fanny fick trots sin exceptionella talang få tillfällen att publicera sin musik, och då endast i sin brors namn.

Oktoberfest - 27 oktober 2017 Strandhotellet, Mellbystrand


Oktoberfesten var årets stolligaste evenemang med norska duon Polka Bjørn och Kleine Heine samt Halland Wiener und Bierkapelle!!


Oktoberfesten - ett samarbete mellan Kultur i Halland, Strandhotellet Mellbystrand och Laholms Konsertförening.


Utöver vårt konsertprogram har vi engagerat en skotsk folkmusikgrupp som heter FARA. Det är fyra tjejer som utgör FARA och med sig har de också en femte tjej som tillsammans med en av medlemmarna i FARA kommer att vara förband i ”Twelth day.” Fara kommer efter att ha lanserat sin andra CD på turné till England, Tyskland och Sverige.

Fara kommer till Laholm den 4 november kl 18.00 och lokal denna gång är Lagagården.

KÖP BILJETTER!


1 oktober 2017

 

Eric Ericsons kammarkör - Sven-David Sandström 75 år


En fullsatt buss med 60 medlemmar i Laholms Konsertförening  åkte in till Halmstad och Martin Luthers Kyrka. Vi fick uppfyllas av Sveriges kanske bästa kör. En stor upplevelse!


Eric Ericsons kammarkör uppmärksammar att Sven-David Sandström fyller 75 år 2017. De blickar både bakåt och framåt genom att framföra verk av tonsättare han inspirerats av samt verk av elever till honom.


Konserten var ett samarrangemang med Martin Luthers kyrka i Halmstads församling, Halmstads Kammarmusikförening. Kultur i Halland och Laholms Konsertförening.

 
 19 oktober 2017


Scania Consort med "From Sweden with Bach" på Laholms Teater


Scania Consort är Skånes egen ensemble för tidig musik och utgörs av några av Nordens främsta barockmusiker. Musikerna är lika hemma på ett stort internationellt konsert- eller operahus som på en liten intim kammarmusikscen. M


19 mars i Osbecksgymnasiets aula


Olle Persson & Mats Jansson med "Regnet och kärleken".En poetisk fantasi om regnet och kärleken. Sånger av Ned Rorem, Tor Aulin, Lille Bror Söderlundh, Jean Sibelius, Wilhelm Peterson-Berger och Edvard Grieg.


Olle Persson, baryton

Mats Jansson, piano