18 oktober 2016 - Osbecksgymn. aula kl 19.00

Emil Jonason & Peter Friis Johansson

Worst of Emil and Peter

Klarinettisten Emil Jonason och pianisten Peter Friis Johansson är två unika solister som tillsammans vill utmana konventionerna och kickstarta en ny musikalisk era. Worst of Emil & Peter är en ny typ av konsert med två av Sveriges mest framgångsrika klassiska musiker. I föreställningen flyter musik, text och skådespel sömlöst ihop till en dramatisk helhet.

Emil Jonason blev känd över hela världen när han framträdde som solist 2012 vid Nobelprisceremonin i Stockholms konserthus. Peter Friis Johansson har varit en återkommande solist i Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester. De är entreprenörer och experimentalister, Rising Stars och Artists in Residence.

De är solister på Musikverein, Concertgebouw och bortom dessa scener. De älskar Tom Waits, Queen, Pärt, Schumann och andra musikaliska vettvillingar. De är virtuoser och kreatörer; kompromisslösa konstnärer, ljudmagiker och musikaliska ingenjörer. De är helt enkelt nördar med storhetsvansinne, och de representerar en helt ny epok inom svensk klassisk musik. Tillsammans har de uppträtt som duo i mer än tio år och gav 2012 ut cd:n Beautiful Insanities som fick entusiastiska recensioner, bland annat högsta betyg av OPUS Magazine.

Temat för konserten är världens tragedier med musik av bland annat Queen, Pärt, Tom Waits och Prokofjev. De utlovar en konsert som kommer att kännas, klanger du inte trodde fanns och musik du inte trodde var möjlig.

Ett smakprov från föreställningen

27 april 2017 - Laholms Teater

Mästarmötet med Göran Söllscher & Mats Bergström blev en succé!

Teatersalongen var i stort sett full när två av våra mest folkkära och uppskattade gitarrister – Göran Söllscher och Mats Bergström – strålade samman på Laholms Teater för första gången på över tjugo år i ett mästerligt möte!

Stående ovationer efter föreställninnge!

.

8 april 2017 - Osbeckgymnasiets aula kl 16.00

Laila Biali - Internationell jazzstjärna

Den prisbelönta kanadensiska pianisten och sångerskan, Laila Biali, har uppträtt på North Sea Jazz Festival, Tokyo Cotton Club, och Carnegie Hall. Hon har turnerat med Grammy Award vinnare som Chris Botti, Paula Cole och Suzanne Vega och Sting.

I april 2017 kommer hon till Halland för en turné med sin trio. Lördagen den 8 april kommer hon till Laholm (Osbeckgymnasiets aula kl 16.00). Det är vokaljazz av bästa märke och Laila Biali blandar eget material med fantastiska covers av bland annat David Bowie mfl.

Laila blandar jazz och pop på ett lättsamt och unikt sätt och live ackompanjeras hon av fantastiska musiker.

Hon är en spännande och unik talang, och jag beundrar henne mycket. – Sting

Här ett smakprov: https://www.youtube.com/watch?v=6YjXntZyjAE

Laila Bialis Hemsida